Skapa ett vackert hem med rätt parkettvård

Att välja och underhålla ett parkettgolv är en konstform i sig. I detta inlägg delar vi på Turan Bygg & Måleri AB, en erfaren byggfirma i Stockholm, våra bästa tips för att välja rätt parkett och underhålla den så att den förblir vacker år efter år.

Välja Rätt Parkett

Först och främst är valet av parkett avgörande. Det finns olika typer av trä och ytbehandlingar att överväga. Tänk på rummets användning och vilken typ av belastning golvet kommer att utsättas för. Hårda träslag som ek och valnöt är mer slitstarka och lämpar sig väl för högtrafikerade områden.

Rätt Installation

En korrekt installation är grundläggande för parkettens livslängd. Det är viktigt att anlita professionella installatörer, som Turan Bygg & Måleri AB, för att säkerställa att underlaget är jämnt och att parketten läggs på rätt sätt. Detta minimerar risken för problem som knarrande golvplankor eller uppstickande kanter.

Daglig Skötsel

För daglig skötsel, använd en mjuk kvast eller en dammsugare med parkettmunstycke för att ta bort damm och smuts. Vid behov, torka av med en lätt fuktad mopp. Använd rengöringsprodukter som är speciellt avsedda för trägolv.

Skydd mot Slitage

Placera mattor vid entréer och högtrafikerade områden för att skydda golvet från smuts och grus som kan orsaka repor. Använd skydd under möbler för att undvika märken och repor på golvet.

Hantera Spill Omedelbart

Var snabb med att torka upp spill för att förhindra att vätska tränger in i träet och orsakar fläckar eller svullnad. Använd en torr eller lätt fuktad trasa och undvik hårda rengöringsmedel.

Förebygga Blekning

För att förebygga blekning av parketten bör du undvika långvarig exponering för direkt solljus. Använd gardiner eller persienner för att kontrollera mängden ljus som når golvet.

Regelbunden Underhållsbehandling

Beroende på parkettens typ och skick kan det vara nödvändigt med regelbundna underhållsbehandlingar. Dessa kan inkludera polering, vaxning eller oljning för att återställa glansen och skydda ytan.

Professionell Hjälp

För större underhållsarbeten eller om du är osäker på hur du ska sköta ditt parkettgolv, är det en god idé att ta hjälp av professionella, som Turan Bygg & Måleri AB. Vi kan ge råd och utföra tjänster för att återställa och skydda ditt parkettgolv.

Om du har några frågor eller behöver hjälp med ditt parkettgolv, tveka inte att kontakta oss på Turan Bygg & Måleri AB. Vi är experter på parkettgolv och hjälper dig gärna att bevara dess skönhet och hållbarhet genom åren. Besök vår hemsida eller kontakta oss direkt för mer information eller för att boka en konsultation. På Turan Bygg & Måleri AB är vi dedikerade till att hjälpa dig skapa och underhålla det perfekta golvet för ditt hem.

Dela med dina vänner!
ALLTID KUND I FOKUS
VAD SÄGER VÅRA KUNDER
© 2023 Turanbygg AB. All rights reserved. Onic webbyrå
Vill du bli uppringt?
Lämna ditt nummer, så kontaktar vi dig inom 15 minuter!